"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 25 de setembre del 2012

El president Mas anuncia eleccions anticipades pel 25 de novembre.

Un nou moment històric al Parlament de catalunya. Avançament electoral.

"Ha arribat l'hora que el poble de Catalunya exerceixi el dret a l'autodeterminació", Mas dixit. Al debat de política general d'aquesta tarda al parlament de Catalunya, el president Mas ha fet pública una notícia que ja feia dies que es venia especulant. Aquesta tardor, quan s'hauran complert tot just els primers dos anys de mandat del govern de CIU a la Generalitat, els catalans tornem a estar convocats a les urnes per decidir si volem tirar endavant cap a l'alliberament nacional o si ens quedem com estem, i avui pau i demà glòria.

Com era d'esperar, en les intervencions dels portaveus dels diferents partits que conformen l'arc parlamentari, hi han hagut opinions per tots els gustos. Els partits espanyolistes (PP-PSOE-C's) han qualificat l'anunci d'eleccions de "fugida endavant", "irresponsable", "trencament, divisió", "deslleial", "generador de frustració", "fractura social", "porta a l'abisme"... I alguna portaveu ha recordat la legalitat vigent per negar qualsevol possibilitat perquè Catalunya pugui ser (en el cas que la majoria dels catalans així ho desitgi), en el futur, una nació lliure i sobirana. Vaja, que democràcia sí, però sempre i quan sigui al seu favor...

M'ha sorprès especialment el discurs crític i dur del portaveu d'IC, Joan Herrera, que sembla no haver entès que l'actual decisió del president Mas té molt a veure amb la massiva mobilització del passat 11 de setembre, i dels anhels de molts catalans d'acabar amb la situació actual d'espoli i maltracte de l'estat espanyol envers Catalunya. A IC li interessa més parlar de drets socials que de drets nacionals (per alguna cosa serà...), i no s'adonen que tots dos van estretament lligats.Sembla com si cada avenç que fem cap a la independència, els ecosocialistes fan un pas enrere en les seves posicions pseudosobiranistes. Que els hi està començant a entrar la por a una Catalunya no espanyola?

Molt més alegres i somrients hem vist als portaveus dels grups parlamentaris independentistes. A l'Oriol Jonqueres l'han agafat a mitja classe a la facultat de Filosofia i Psicologia, i s'ha mostrat disposat a col·laborar en el procés obert cap a l'estat propi. Els de Solidaritat eren els que semblaven més contents de tots, amb cares joioses i somrients, eufòriques. I Laporta, com de costum ha fet la pilota al senyor Mas i als de CIU (suposo que es veu en el futur govern de l'Estat Català).

Ah! I afortunadament, aquest cop les eleccions no han coincidit amb la Diada de la colla dels Minyons, com va passar fa dos anys. Aquesta vegada, doncs, no haurem de moure les dates de la diada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada