"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 16 de setembre del 2012

Gran victòria de l'Usap a l'estadi Lluís Companys.

Usap - Tolouse, ahir a l'estadi Lluís Companys.

Ahir al migdia, sota un sol de justícia, es va disputar un interessantíssim partit de la cinquena jornada del Top-14 francès entre els nordcatalans de l'Usap i els occitans del Tolouse, vigents campions de la lliga. Prop de 23.000 afeccionats, molts vinguts de Perpinyà i de les comarques de la zona nord catalana, van donar color i ànims als locals per tal de fer possible la gesta que es va acabar produint a la gespa de l'estadi Lluís Companys.

Contra tot pronòstic, l'Usap va donar una lliçó de rugbi als de Tolouse, i es van acabar imposant clarament per 34 a 20. De bon principi, tot i la marca inicial d'un cop de càstig per part dels visitants, l'Usap va demostrar que estava molt més ficat al partit i molt més endollat. Corrien més, defensaven millor, i feien circular la pilota de tal manera que els visitants es veien incapaços d'aplacar les embestides dels locals. Fins a sis vegades van ser capaços els nordcatalans d'entrar dins de la zona de marca rival, aconseguint el millor marcador global de la jornada de tots els equips de la lliga.

Amb aquesta victòria, l'Usap s'ha enfilat fins a la vuitena posició de la classificació del Top-14, i agafa aire i moral per afrontar els propers partits, al haver vençut de forma clara i contundent contra els vigents campions. El curs passat, l'Usap va tenir un campionat certament difícil i va estar patint fins a darrera hora per no perdre la categoria. Aquesta temporada s'han produït molts canvis de jugadors i és una incògnita saber quina serà la progressió a partir d'ara. Després del que vam poder veure ahir, estic convençut que tant els jugadors com els afeccionats estaran molt més confiats en les possibilitats reals d'aquest equip.

Cal agrair als dirigents nordcatalans la seva voluntat de portar a l'Usap al principat de tant en tant, amb partits del màxim nivell. Ahir "només" vam ser uns 23.000 assistents, però segur que en el futur hi haurà més i més afeccionats d'aquest esport a casa nostra. Ara només falta, que com fan a la gran majoria dels estadis de rugbi del món, puguem beure'ns unes cerveses de les normals, no sense alcohol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada