"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimecres, 20 d’abril del 2016

El "temazo" del dimecres. Sau - "No he nascut per militar".


Segona entrega de la sèrie de "temazos" dedicats al mític concert del rock català al Palau Sant Jordi de l'any 1991. En aquesta ocasió, el grup originari de Vic, Sau, que va estar actiu des del 88 al 99, quan el seu cantant, i líder, Carles Sabater, va morir a causa d'una aturada cardio-respiratòria (potser relacionada amb el consum de drogues...).

Dels quatre del Sant Jordi, els Sau eren els menys rockers de tots, i els favorits del públic femení, que es quedava embadalit quan veia al Carles Sabater moure's extasiat a l'escenari. Al seu repertori destacaven un bon grapat de balades i cançons romanticones. Una mica nyonyos pels radicals de l'època com jo...

2 comentaris:

  1. A mi em van agradar tots 4 conjunts: les melodies de Sau, el rock, (aleshores agrícola) dels Pets, el rock rollingestonià dels Sopa i la força atramuntanada dels Sangtraït.
    Sí que en Sabater atreia molt el públic femení. La meva neboda preferia els moviments més descarats del Gerard Quintana.

    ResponElimina
  2. És cert, el Gerard Quintana també atrèia força al públic femení. I certament, cada grup tenia un estil diferent de la resta. Però comprendràs que quan tens 16 anyets siguis una mica extremista i vulguis marcar personalitat pròpia... ;-) Ara els respecto als 4 i reconec que m'agraden coses de tots ells. Ara, els Sangtrït són l'hòstia!!! Hahahahaha

    ResponElimina