"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 28 de juliol del 2016

El Parlament vota a favor del Procés Constituent de desconnexió.

"Ladran luego cabalgamos"... (Foto: Llibertat.cat)

























(Notícia publicada al diari digital "Llibertat.cat").


La cambra catalana ha aprovat avui el Procés Constituent de desconnexió amb els vots de Junts pel Sí i la Candidatura d'Unitat Popular (72 vots a favor) i 10 vots en contra de Catalunya Sí Que Es Pot. Els grups del Partit Popular i Ciutadans han abandonat la càmera, i el Partit Socialista de Catalunya s’ha abstingut de participar a la votació.


La resolució votada s’ha impulsat tot i que el Tribunal Constitucional espanyol havia advertit al Parlament català, i a la seva Mesa, que hauria d'impedir la votació sobre aquesta resolució que demana iniciar la desconnexió de la Comunitat Autònoma de Catalunya de l’Estat espanyol. La iniciativa planteja un mecanisme unilateral d'independència perquè els catalans participin en un procés democràtic constituent que derivi en la creació d’una República Catalana.

Després de conèixer-se la notícia, el president en funcions del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha donat instruccions a l'Advocacia de l'Estat perquè presenti davant el Tribunal Constitucional un recurs contra la iniciativa del parlament català.

3 comentaris:

  1. Molt bé, ja està votat, ara a veure si ho porten a cap de veritat o es queda només en un gest

    ResponElimina
  2. Vols que et digui qui són els que em fan patir més a l'hora de confiar en que això que demanes sigui possible...??? ;-)

    ResponElimina
  3. Hi ha qui encara la democràcia li fa urticària i ha de fugir dels llocs on s'exerceix.
    El Parlament de Catalunya segueix el mandat dels que van guanyar.

    ResponElimina