"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 18 d’octubre del 2016

La ZNT segueix creixent.

Pilar de 8 amb folre i manilles a la Plaça Bonet i Muixí (Foto: Castellística)

El passat diumenge els Minyons vam actuar al barri de Sants de Barcelona, a la diada dels Castellers de Sants, els "Borinots", on hem estat actuant any rere any des del 2008 amb l'única excepció del 2012. Enguany vam superar els nostres millors registres en aquesta diada amb una exhibició majúscula amb el 2d9fm, el 5d9f, el 4d9f i el pd8fm, i tot descarregat!!

Magnífica també va ser l'exhibició de qualitat i potencial dels Borinots que van assolir la seva millor actuació històrica amb el 3d9f, el 2d9fm, el 4d9f i el pd8fm. La colla barcelonina va demostrar que està a un nivell excel·lent i mobilitza un nombre de camises important. I sempre piano piano. Sense estirar més el braç que la màniga. Un exemple a seguir. Venen a la nostra diada on també tancaran temporada i no descarto que encara afegeixin algun nou castell al seu repertori.

Pel que fa a l'altra colla a plaça, els Capgrossos, van optar per una "tripleta màgica", demostrant que estan en forma i que poden superar els seus registres històrics en el que els queda de temporada. També els tindrem el 20 de novembre a la nostra diada, i esperem que es guardin forces per portar a Terrassa els seus millors castells.

Actuacions com la d'ahir a Sants mostren la millora qualitativa del fet casteller a la ZNT (Zona No Tradicional). Si fa anys, al nord del Llobregat solament es podien veure els castells més grans a places com el Raval de Montserrat de Terrassa, la Plaça Sant Jaume de BCN, o la Plaça del Vi de Girona, avui en dia ja es poden veure també a llocs com Mataró, Sants, Sabadell, Gràcia, Sant Cugat, Granollers..., i creixent.

Ara bé, esperem que el nivell creixent dels castells que es poden veure a la ZNT vagi acompanyat cada vegada més, en el futur, de l'atenció i l'interès del públic. Malgrat que el diumenge a Sants hi havia un bon ambient a la plaça Bonet i Muixí pel que fa a públic, sobretot familiar, considero que els castells que es van realitzar estan molt per sobre de l'expectació generada. Em vaig fixar especialment en les balconades dels edificis que donaven a la plaça, que estaven repletes de banderes estelades, però amb ben pocs observadors. Potser no aconseguirem omplir com a Sant Joan a Valls, a Sant Fèlix, o a La Bisbal, però considero que una mica més d'atenció ens mereixem tots plegats. 

Tampoc és discutible que el nivell de col·laboració de les colles a les pinyes, al nord del Llobregat, és major que entre les colles del sud. Confio que sabrem mantenir aquest fet distintiu en el futur més enllà de les ambicions respectives. El diumenge ens vam ajudar els uns als altres, tots ens vam beneficiar dels ajuts rebuts, i tots vam fer els castells que havíem previst amb gran seguretat. Xapó! Segur que el 20 de novembre, a Terrassa, es repetirà el bon rotllo i l'harmonia, més enllà dels castells que puguem fer uns o altres.

2 comentaris:

  1. Jo també hi era Risto. Sí que va ser una gran diada.
    Vaig fer algunes fotografies. Quan les "reveli" les penjaré al blog Fita.

    ResponElimina
  2. Magnífic!!

    I gràcies per l'interès i l'afició pels castells.

    Queda pendent per a la propera visita a Sants una presentació formal.

    Espero amb delit les fotografies. Amb una mica de sort em vas fotografiar i tot... ;-)

    ResponElimina