"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 10 d’agost del 2017

Perú dia 18: "EL pueblo unido jamas será vencido".


(Popular cançó original del grup xilè Quilapayún, interpretada pel també grup xilè Inti Illimani, format fa 50 anys, i integrant de l'anomenada Nova Cançó xilena).


Avui hi ha hagut una jornada de vaga i mobilització a nivell nacional en suport a la reivindicació dels professors de millores salarials i de condicions de treball, així com altres col·lectius mobilitzats com infermeres, obstetricistes, transportistes... A Puno s'ha celebrat una gran mobilització amb manifestacions que han sortit des de diferents punts de la ciutat i que s'han trobat a la Plaza de Armas on s'han llegit manifestos i s'han corejat proclames vàries.

El seguiment ha estat massiu i la majoria de comerços i serveis varis han secundat la protesta. A penes algun vehicle pels carrers i algun comerços amb amb la persiana baixada i una porteta entreoberta. Milers d'estudiants, pares i mares, jubilats, i treballadors de sectors diversos s'han llençat als carrers per cridar consignes contra el govern, contra la ministra d'educació, contra el partit traïdor "Patria Roja" i a favor dels professors, de la unitat i de la vaga.

Arreu del país s'han convocat mobilitzacions i aturades, i el propi president del govern, Pedro Pablo Kucznski, ha afirmat que cal parlar de les necessàries millores amb els professors. La ministra d'educació s'ha reunit amb el representant del principal sindicat de professors de la regió de Cusco i sembla que han arribat a un principi d'acord per incrementar de 1.200 a 2.000 soles el salari mitjà dels professors...

Malgrat els intents del govern de desprestigiar i criminalitzar la lluita dels mestres, més i més ciutadans arreu del país s'han anat sumant a la causa que van començar el passat 15 de juny a Cusco! I pensar que a Catalunya un parell de dies de vaga a l'any ja suposa per a més d'un un sacrifici inassumible... Què bé que s'està cobrant el salari complet mentre altres lluiten per tu!! Societat capitalista, societat alienada i conformista!

El pueblo unido jamas será vencido!!!

El mestre lluitant també està ensenyant!!









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada