"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 13 de novembre del 2017

Llums a la fosca nit dels presos polítics.

Vista de la manifestació des de l'escenari, amb el carrer Marina ple de gom a gom. (Foto: Diari de Girona)

























El dissabte passat milers (potser un milió) de catalans vam tornar a sortir al carrer per reclamar l'alliberament dels presos polítics catalans (Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Josep Rull, Xavier Mundó, Jordi Turull, Oriol Junqueras, Dolors Bassa, Joaquim Forn, Meritxell Borràs i Raül Romeva), empresonats per haver complert el mandat democràtic de milions de catalans. L'Estat feixista espanyol ens mostra, novament i crua, la seva cara més totalitària, antidemocràtica i repressora. No defallirem fins que els alliberin. No esteu sols. Visca Catalunya Lliure!!!

6 comentaris:

  1. Hi érem. Sense cobertura als mòbils, alguns rebien les instruccions a través de la ràdio. Quan ens van fer aixecar el mòbil amb la llanterna, vaig pensar que ja ens feien fer una altra performance absurda. Després, quan vaig veure les fotografies em vaig empassar les paraules una a una, orgullós novament del nostre poble.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cert, aquest cop la infraestructura no va permetre sentir els parlaments i les consignes des de tots els punts del recorregut, però la gent que és molt ordenada i obedient va complir com de costum, creant unes imatges espectaculars que han donat la volta al món.

      Elimina
    2. Pel què serveix donar la volta al món! On era tota aquesta gent el dia 3? ja t'ho dic jo: la gran majoria estava treballant!

      Si no som capaços de fer sacrificis de veritat, si no som capaços d'assumir riscos, les manis no passen de ser demostracions de la nostra impotència davant d'un estat totalitari i d'una Europa neo-liberal a qui només li importen els diners.

      Jo aniré a Bruseles el proper dia 7, però no espero aconseguir gran cosa. Si volem canviar el món hem de començar per assumir que tenim el poder, i el poder no s'exerceix fent manifestacions festives davant un estat a qui li importem una merda, s'assumeix fent caure la prima de risc i l'IBEX 35.

      Elimina
    3. És clar Lluís. Les manis són simples escenificacions de resistència i desacord de cara a la galeria. Contra les armes repressives i coercitives de l'Estat només resta la unitat i l'acció directa. Però quants estaran disposats a renunciar al seu "benestar" actual??

      Elimina