"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimecres, 27 de març del 2024

El temassu del dimecres. Dusminguet - "Disco yonki".

 


Fa uns dies la banda de la Garriga, Dusminguet, anunciaven un concert únic de comiat (20 anys després de la seva dissolució) amb motiu del 30è aniversari del bar Salvia de Les Borges Blanques, que se celebrarà el proper 22 de juny.

Com que encara no sé que faré per aquelles dates, no he comprat entrada, però reconec que em faria molta il·lusió tornar a veure en directe una de les millors bandes catalanes de la història, i que van ser pioners de l'estil mestissatge que després van continuar un bon grapat de bandes a Catalunya.

L'any 1999 els vaig contractar per al concert del 20è aniversari dels Minyons en una vetllada històrica al pati del Centre Cívic de Ca n'Anglada, acompanyats dels Goldfinger And The Mush Potatoes, i els Discípulos de Otilia.

dimarts, 26 de març del 2024

Lleó 1 - Catedral.

 

Aprofitant les vacances de setmana santa he aprofitat per escapar-me a Lleó. Un dels llocs on més es viu la festa religiosa, amb desenes de confraries, de passos, i processons diàries. A mi, la veritat, és que la festa religiosa més aviat em rellisca bastant, tot i que mai deixa d'impactar tota aquella colla de devots disfressats com membres del KKK, les senyores de negre amb la primera, els disfressats de militar, etc.

Intentar evitar les processons pel centre de la ciutat és pràcticament Impossible, així que cal prendre paciència i si cal fer una volta més llarga per arribar al lloc desitjat (normalment un bar).

En aquesta entrada em centraré en la visita a la catedral, que és d'estil gòtic, de les poques si no úniques d'estil francès (més altes i estilitzades, i amb grans vidrieres per permetre l'entrada de llum natural) a l'estat espanyol, construïda a finals del segle XXIII, i coneguda popularment amb el nom de "Pulchra leonina". 












dissabte, 23 de març del 2024

Arriba la primavera carregadeta de pol·len.

 


Dimecres va començar la primavera astronòmica, i he de dir que ha començat amb força pel que fa a la intensitat amb la que està afectant les meves foses nasals. Normalment, quan se'm desperta l'al·lèrgia respiratòria (picor de nas, esternuts, aigüeta a les foses nasals...) em prenc una pastilla antihistamínica i els efectes em solen durar més d'una setmana. Fins i tot dues. Aquesta setmana he hagut de prendre dues pastilles en amb quatre dies entre una i altra. La cosa es presenta dura. Suposo que l'ambient sec i la manca de pluges provoquen que hi hagi més pol·len acumulat a l'ambient.

dijous, 21 de març del 2024

Dia Mundial de la Poesia.

 


Ja n'estem fins als pebrots

que ens robin a cada partit.

Per això cridem fort tots,

puta Espanya i puta Real Madrid.

dimecres, 20 de març del 2024

El temassu del dimecres. Los Mambo Jambo - "El hombre y la tierra".

 


Aquesta setmana es compleixen 44 anys de la mort de Fèlix Rodríguez de la Fuente, i 96 anys del seu naixement. Curiosament, i tràgica, va néixer i morir el mateix dia de l'any, un 14 de març. Sense ser-ne conscient de l'efemèride, aquesta setmana a l'escola on treballo he triat aquesta cançó dels "Los Mambo Jambo" que és una versió de la banda sonora del programa televisiu del personatge, "El hombre y la tierra", que recordo haver vist de ben petit a casa. Una cançó que m'ha quedat en la memòria i que la banda reinterpreta a ritme de rock&roll. Brutal.

dilluns, 18 de març del 2024

Can Pobla de nou.

 

Feia prop de 30 anys de la darrera vegada que havia anat a menjar al restaurant de Can Pobla, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, quan anava amb la penya ciclista Egara a principis dels 90's. No sé exactament l'any que van tancar el restaurant, però diria que ha estat tancat més de 25 anys. Des del gener del 2023 torna a funcionar com ho havia fet anys enrere, oferint carn a la brasa i alguns plats cuinats. Dissabte hi vaig pujar des de Can Robert amb familiars i amics per fer-hi l'estrena, i vaig reviure vells i bells moments del passat. Continuen anant-hi ciclistes i també els habituals excursionistes. Segur que repetiré.






dissabte, 16 de març del 2024

Irlanda torna a guanyar el Sis Nacions!

 

  

 

Per segon any consecutiu la selecció irlandesa de rugbi s'ha endut el torneig de les Sis Nacions, al derrotar en la darrera jornada a Escòcia per un ajustat 17 a 13. Un partit molt igualat i disputat on els escocesos no han donat el braç a tòrcer en cap moment, i han mantingut l'afició irlandesa amb l'ai al cor fins als darrers instants del partit, ja que han tingut un darrer atac per haver fet un assaig i haver deixat sense títol els avui locals.

Magnífica manera per a la comunitat irlandesa de celebrar el dia de Sant Patrici, demà dia 17.